Värskes saates mõtiskletaksegi peamiselt selle üle, kui oluliseks inimesed enda kodusid peavad, ja kui vajalik ikkagi on see, et kodu oleks koht, kus ennast hästi ja turvaliselt tunda, ning kuidas just kodune keskkond toetaks inimese vaimset tervist.

Räägime ka sellest, mida tajub ja mõtleb üks sisearhitekt, kui ta kellegi koju siseneb, ehk mis toimub sisearhitekti peas tegelikult. Ka sellest, kuidas me inimestena ise oma kodusid kujundame ehk mis tehtud valikuid mõjutab, on see siis kultuuriruum, lapsepõlv, isiksuse omadused, elustiil või miski muu?

Kuidas ikkagi luua kodus rahulikku meeleolu? Mis tagaks mugavuse ja turvalisuse? Kuidas mõjutavad erinevad pildid ja nipsasjad üldist heaolu? Mis loovad mälestusi ja mis vaimset tervist toetavad? Kui oluline on see, et igal pereliikmel oleks kodus oma nurgake, omaette olemise koht?

Iga inimene on lugu ja ka iga kodu on lugu. Kodu on koht, kuhu elus kõige enam investeerime, aga kas saad tunda end seal iseendana? Mida paremini tunneme end kodus, seda paremini tunneme end ka mujal.

Mari-Liis annab saate lõpus kuulajatele ka ühe väikese ülesande, millest oma ruumi kujundades lähtuda.

Kuula kohe!

Sisearhitekt Mari-Liis Ardens

Jaga
Kommentaarid